YES! Eindelijk mag ik zelf met PMU Ombre Powderbrows aan de slag. Ik heb zelf in 2022 mijn wenkbrauwen met PMU Ombre powderbrows laten doen en ben daar ontzettend blij mee! NOOIT meer bijtekenen, kale wenkbrauwen na het douchen, tijdens zwemmen of sporten maar ook zomers wanneer het warm is blijven de wenkbrauwen prachtig! Ik ga deze behandeling eerst aanbieden aan de vaste klanten van Salon Arte del Bella. Daarom is deze behandeling ook niet online in te boeken.

Bij voorkeur werk ik alléén op een blank canvas. Dat houd in dat u nog geen permanente make-up hebt. Ik houd ervan om de natuurlijke vorm van de wenkbrauw aan te houden, zo blijft de PMU altijd passend bij uw gezicht. Browmapping is een tool en manier van werken waarmee je de ideale wenkbrauwvorm kunt bepalen voordat je de behandeling uitvoert. Door middel van browmapping, creëer je symmetrische lijnen die uiteindelijk de ideale wenkbrauwvorm vormen. Dit word zowel liggend als zittend gedaan.

Ombre powderbrows is de nieuwste trend op het gebied van permanente make-up voor wenkbrauwen. Bij ombre powderbrows wordt de aanzet lichter ingeschaduwd met naar de punten toe donkerder waardoor heel zacht, poederachtig en natuurlijk oogt.

Vooraf werk ik met een intake. Tijdens de intake worden de wensen, algemene informatie en advies besproken. Extra, daarna bepalen we de ideale door browmapping, waarna de wenkbrauw word geverfd geshaped. Zo kunt u er alvast aan wennen. Mocht u na de intake zeker zijn en willen doorgaan om PMU Ombre powderbrows te laten zetten. Dan kunnen we een datum inplannen, wanneer de aanbetaling van 25% van het totaalbedrag is voldaan staat de afspraak vast in de agenda. Dit word natuurlijk verrekend met het totaalbedrag.

Lees onderstaande goed door, en wie weet mag ik u verblijden met blijvende mooie verzorgde wenkbrauwen.

 

Algemene informatie over de risico’s van permanente make-up
Het zetten van permanente make-up brengt risico’s met zich mee. Zorg daarom dat je goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten. Stel de behandelaar op de hoogte van eventueel medicijn gebruik of huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreactie.

En controleer op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl of Salon Arte del Bella een vergunning heeft. Deze vergunning geeft aan dat Salon Arte del Bella werkt volgens de hygiënerichtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid.

Ik werk met een intake afspraak voor PMU, zo kan ik u juist informeren en bekijken of ik aan uw wensen kan voldoen.

Laat geen permanente make-up aanbrengen:

 • Op plekken waar het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling is ondergaan.
 • Op een litteken dat minder dan een jaar oud is.
 • Op een plek waar minder dan 6 weken geleden PMU is gezet.
 • Op een plek waar minder dan 3 maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waarde laserwond nog niet genezen is.
 • Op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen.
 • Als je onder invloed bent van drugs.
 • Wanneer je zwanger bent.
 • Als er nog oude PMU zichtbaar is.
 • Wanneer je koffie of andere cafeïne houdende dranken hebt gedronken (tot 24 uur voor behandeling toegestaan)
 • Wanneer je jonger dan 18 jaar bent.
 • Wanneer je zichtbaar een koortslip heeft.

 Daarnaast wordt het afgeraden om PMU te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoening:

 • Diabetes
 • Hemofilie
 • Chronische huidziekte
 • Allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet.
 • Immuunstoornis
 • Hart- en vaat afwijkingen.

Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica? En wil je toch PMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts. Kijk voor achtergrondinformatie over bovenstaande risico’s op www.veiligtatoeerenpiercen.nl

 

Voor de behandeling
De voor en nazorg van de wenkbrauwen is bijna net zo belangrijk als de behandeling zelf. Zorg er dus voor dat je alle do’s en dont’s goed door het gelezen.

24 uur voor de behandeling:

 • Geen koffie of andere cafeïne houdende dranken tot 24 uur voorgaand aan de behandeling.
 • Geen alcoholhoudende dranken of drugs tot 24 uur voorafgaand aan de behandeling.
 • Geen aspirine of ibuprofen gebruiken tot 24 uur voorafgaand aan de behandeling.

Dit omdat het de bloedsomloop beïnvloedt en je tijdens de behandeling heviger kunt gaan bloeden. Het gevolg hiervan zou kunnen zijn dat het pigment slechter zal worden opgenomen in de huid. En ik niet naar behoeve kan werken.

1 – 2 weken voor de behandeling mag je nog wel de wenkbrauwen verven. Voor een nog mooier resultaat. Mag je de huid niet overmatig blootstellen aan de zon/zonnebank. En geen peelings gebruiken op het gezicht.

 

Powder brows nazorg

Nazorg
Nieuwe permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. Tijdens het zetten gaat de huid kapot, waardoor er een wond ontstaat. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfectie en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooie PMU leiden. Als je de PMU goed verzorgt, duur het 2 tot 6 weken tot de behandelde huid genezen is. Salon Arte del Bella geeft schriftelijke uitleg over de nazorg van permanente make-up. Lees dit goed door!

 Direct na de behandeling
De eerste paar uur na de behandeling zal er wat wondvocht ontstaan. Dit mag je na een half uur en daarna ieder uur met een vochtig wattenschijfje wegvegen. Dit is belangrijk zodat er op die manier zo weinig mogelijk korstvorming ontstaat. De wenkbrauwen kunnen breder en donkerder lijken dan het uiteindelijke resultaat. Raak de wenkbrauwen zo min mogelijk aan met je vingers.

 

1-10 dagen na de behandeling

 • Vermijdt de eerste 48 uur contact met water, en het liefst de hele week zo droog mogelijk houden.
 • Tijdens het douchen de wenkbrauwen niet nat maken.
 • Je mag geen gebruik maken van sauna of zwembad en je mag je wenkbrauwen niet rechtstreeks blootstellen aan de directe zon.
 • Voorzichtig met sporten; het zweet kan de pigmentatie aantasten.
 • Daarnaast mag er geen make-up aangebracht worden op de wenkbrauwen.
 • Ten slotte, mag je absoluut niet aan de korstjes krabben, of de korstjes lostrekken. De korstjes moeten er op een natuurlijke manier vanzelf afvallen.

 

2 weken na de behandeling
De korstjes zijn er voor het grootste gedeelte af. Het pigment zal er veel lichter onder vandaan komen. Dit hoort bij het proces. Het pigment zal binnen 5 weken weer wat donkerder kleuren. Wacht tot de korsten er volledig vanzelf zijn afgevallen. Je mag geen crèmes met fruitzuren en vitamine A gebruiken op de gepigmenteerde plaats.

Touch up (6-8 weken na de behandeling)
Het is tijd voor de perfectie behandeling de “finishing touch”. De plekjes die er tijdens de genezing zijn afgevallen, vullen we dan nog een keer op. Ook kan de kleur iets aangepast worden.  De nazorg moet dan opnieuw gevolgd worden. De wenkbrauwen zullen sneller genezen dan na de eerste behandeling.

 

TIPS

 • De behandelde huid blijft ook na genezing erg gevoelig voor zonlicht. Wil je er zo lang mogelijk van genieten? Smeer je PMU daarom altijd in met zonnebrand SPF30/50.
 • Langer blijven genieten van de PMU plan op tijd de nabehandeling tot 1 jaar in.
 • Worden de wenkbrauwhaartjes licht? Laat ze dan weer verven, dit geeft een voller effect aan de wenkbrauw.

Let op: neem contact op met de huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of chronische pijn.